Motivarea negativă

In accepțiunea generală se presupune că a fi motivat este mult mai bine decât să fii demotivat. Cele mai dese întrebări legate de motivație sunt: “Cum să mă motivez?” și “Cum să îi motivez pe ceilalți?”. Întrebarea generală ține de cum să generezi mai multă motivație decât există în prezent. Poate însă, ceea ce ar trebui să obținem este demotivare, însă doar față de situația actuală.

Suntem înzestrați de la natură cu câteva mecanisme motivaționale de respingere: durere, frică, teamă, suferință etc. Când vorbim însă de motivație, ne dorim stări motivaționale care generează apropiere față de obiectivele noastre: speranță, bucurie, interes, dorință etc. Totuși, deseori motivația functionează după principiul: cu cât mai mare suferința, cu atât mai mare schimbarea. Dacă nu te deranjează foarte tare ceea ce se întâmplă în present, este foarte probabil să nu schimbi nimic la ceea ce faci.

Ființele umane sunt motivate de curiozitate și de senzațiile placute, vor să rezolve provocări și să stabilească relații. Toate acestea sunt însumate, din perspectivă motivațională, orientării către obiectiv. Dar oamenii sunt și temători, stresați, năpădiți de sentimente de nesiguranță și se întâlnesc cu situații pe care vor să le evite. Acestea din urmă sunt și ele stări motivaționale, însă de evitare.

Pentru a ne adapta într-o manieră optimă la provocările ce ni se ivesc, avem nevoie atât de abordări pozitive orientate către obiectivele noastre, cât și de evitarea lucrurilor neplăcute sau care nu sunt congruente cu obiectivele noastre.

În același timp, nu este suficient să înțelegi ce își dorește o persoană și de ce, ci trebuie să existe și  lucruri neplăcute în prezent pentru acea persoană, astfel încât schimbarea să se producă cu adevarat. Suntem motivați atât să evităm, cât și să obținem. Cei care au rezultate în a produce schimbări la cei din jurul lor, înteleg foarte bine acest lucru.

Dacă coordonezi vânzători și îți propui să îi faci pe aceștia să depună un efort mai mare pentru a genera oportunități noi, însă tot ceea ce faci este să le oferi un bonus, este posibil să eșuezi (depinde și de bonus, bineînțeles). Pentru a genera maximum de energie și implicare în schimbarea pe care le-o propui, în plus față de bonus, este nevoie să generezi sau să aduci la lumină minusurile din prezent cu care ei se confruntă.

Articol publicat prima dată pe blogul Trend Consult.

 

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash player