Job security in perioadele de criza

 De cate ori vedem in jurul nostru valuri masive de disponibilizari, conceptul de job security capata o pondere mai mare in deciziile noastre legate de munca. Vrem un job bine platit si musai sa fie SIGUR. :)

Primul lucru care imi vine in minte cand ma gandesc la siguranta este dispersia riscurilor. Cum s-ar traduce asta in siguranta locului de munca ?

In perioadele de criza, atat multinationalele cat si companiile mai mici fac disponibilizari, reduc bugete sau, de ce nu, falimenteaza. 

Daca esti doar angajat, nu ai decat un mic control asupra soartei companiei pentru care lucrezi, deciziile fiind luate de actionari si de echipa de management.

Concluzia fireasca este ca poate fi riscant sa ramai angajatul unei singure companii.

Daca in schimb esti self-employed este foarte probabil sa lucrezi pentru mai multi clienti in acelasi timp ceea ce inseamna ca atunci cand lucrurile inceteaza sa fie roz pentru o companie client, este putin probabil ca nivelul veniturilor tale sa tinda catre zero.

Vrei job security? Antreprenoriatul poate fi o solutie mai buna decat un contract colectiv de munca.

 

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash player